Dummy
Dummy
Dummy
Dummy
Dummy
Dummy
Dummy
Dummy
Dummy
Dummy

Eerste ronde Heel Veere Speelt afgesloten

...en wat een mooie optredens hebben we gezien! Enthousiaste kinderen, leerkrachten, schooldirecteuren en verengingsleden hebben er samen voor gezorgd dat de bijna tien optredens op scholen en in verenigingsgebouwen met veel applaus werden ontvangen.
Iedereen heel erg bedankt voor de buitengewone inzet!

 

5pz-pzc.png - Project Bureau ZMS
5pz-pzc.png - Project Bureau ZMS
5pz-pzc.png - Project Bureau ZMS
5pz-pzc.png - Project Bureau ZMS
5pz-pzc.png - Project Bureau ZMS
5pz-pzc.png - Project Bureau ZMS
5pz-pzc.png - Project Bureau ZMS
5pz-pzc.png - Project Bureau ZMS
5pz-pzc.png - Project Bureau ZMS
5pz-pzc.png - Project Bureau ZMS

Heel Veere Speelt: ronde 1

Op zes scholen is Heel Veere Speelt nu begonnen:

’t Paalhoofd (Zoutelande) met Luctor et Emergo;
Eben Haezer (Oostkapelle) met Crescendo
’t Klinket (Koudekerke) met Voorwaarts
De Wegwijzer (Serooskerke) met EMM
De Magdalon (Veere) met Veeres Genoegen
De Lichtboei (Westkapelle) met OKK

Deze scholen doen mee in de eerste doorloop van tien lessen en zullen de afronding  in de laatste week van januari/eerste week februari 2017 hebben.

de instrumenten...

Het totaal aantal leerlingen dat meedoet is 131. Het is gelukt om voor elk kind een instrument te voorzien. Verenigingen hebben hun eigen instrumenten ter beschikking gesteld of speciaal hiervoor aangeschaft. Daarnaast zijn vanuit de gemeentelijke subsidie 25 drumpads, 16 trompetten en 6 trombones aangeschaft. Uit het  landelijk instrumentendepot Leerorkest kunnen we 3 trompetten en 3 trombones gebruiken. De ZMS leent 7 klarinetten, 5 saxofoons en 1 trombone uit.

 

enkele reacties...

'Al een poosje geleden hebben we de eerste les gehad van meneer Bart. Hij vertelde over de trompet, trombone en tuba en speelde af en toe een stukje. Ook mochten sommige kinderen een liedje proberen. Het was heel leuk. De tweede les hadden we meester Joost over slaginstrumenten. Hij vroeg of we wisten waarom het slagwerk heet?  Yes, omdat je erop kan slaan. Ook vertelde hij over drummen en kwam Dico een stukje voordoen.
Toen gingen we een soort orkest vormen met triangels, bekkens en andere slaginstrumenten. Ik vond het heel leuk. Nadien mochten we elke week oefenen met ons gekozen instrument. En in de kerstvakantie thuis oefenen. Vorige week hebben we een echt orkest gemaakt en samen gespeeld,  het ging nog niet helemaal goed, wel een klein beetje. Nu nog 2 weken oefenen en dan hebben we de slotuitvoering. Heel spannend.

Van de kinderen van groep 5 van de Eben-Haëzerschool te Oostkapelle.'

‘We hebben de eerste les van HVS er inmiddels op zitten, het wordt enthousiast ontvangen, leuk!’

‘Gisteren zijn we gestart met het project op de Lichtboei en het is er leuk ontvangen. Kinderen waren erg enthousiast en hebben al wat geprobeerd om geluid uit een instrument te krijgen!’

'Maandag 7 november zijn we in groep 6-7 gestart met het project ‘Heel Veere speelt!’ De kinderen krijgen in totaal 10 lessen muziek onder leiding van juf An. In de eerste twee lessen kregen we informatie over muziek: muzieknoten, notenbalk en ritme. We hebben ook lekker gezongen en ritmes geklapt. Vanaf les 3 mogen de kinderen zelf een muziekinstrument gaan bespelen. Ze kunnen kiezen uit trompet, saxofoon en slagwerk. De kinderen zijn erg enthousiast. Ze hebben er zin in!' (de Wegwijzer)

n.b.

Wij vragen altijd vooraf toestemming aan de schooldirecteur wanneer we foto's van kinderen plaatsen. Heeft u desondanks bezwaar tegen het tonen van een bepaalde afbeelding, laat u het ons dan direct weten via 088 470 00 47.